email contact@innom.nl
Tuininrichting aanleg en afwerking

Informatie en advies over de inrichting en afwerking van je tuin.

duurzaam advies TUININRICHTING

Als je op het punt staat om je tuin opnieuw in te richten zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken

In de eerste plaats moet je nadenken wat voor soort tuin je eigenlijk wil, welke functie het moet hebben en welke elementen je erin terug wil zien

Kijk ook goed naar bestaande elementen in je tuin. Wil je er een aantal behouden, of juist weg hebben. Bedenk of je de ondergrond wilt behouden of alles wil vernieuwen.

Kijk ook goed naar de praktische zaken die je in de tuin wil laten terugkomen. Zoals een tuinslang, tuinverlichting, speelgoed opbergruimte, fietsenstalling, opberghok voor afvalbakken, etc


wooninrichting TUIN KEUZES

De mogelijkheden voor tuinen zijn talrijk. Je hebt dan ook best wel wat keuzes te maken. Een aantal tuin types hebben we hieronder opgesomt:

 • Natuurlijke tuin
 • Wandeltuin
 • Kinder tuin
 • Moderne tuin
 • Onderhoudsvriendelijke tuin
 • Vijver tuin

Uiteraard zijn sommige stijlen ook prima te combineren, maar let er vooral op dat je echt keuzes maakt en niet alles wat je kan bedenken maar in je tuin stopt


klussen TUIN INSPIRATIE

Zoek je naar inspiratie voor je tuin, kijk dan vooral om je heen en in tijdschriften of op beurzen. Maar vraag ook bijvoorbeeld iedereen uit je gezin wat ze van de tuin verwachten. Soms kun je verassende ideeen combineren en ontstaat een echt eigen tuin

Bedenk ook of je de tuinomheiding wil vernieuwen, en hoe deze er dan uit moet komen te zien. Je kunt delen van een tuinhek opmetselen, of juist voor hout gaan. Wordt het helemaal dicht, of zicht op buren of omgeving. Allemaal keuzes die je kan maken bij het inrichten van een nieuwe tuin.


 


TUIN ONTWERP

Een tuin ontwerpen hoeft niet zo moeilijk te zijn. U richt over het algemeen ook uw woning zelf in.

Zorg in ieder geval wel voor een goede plattegrondtekening, en meet de tuin en alle obstakels en afstanden goed op. Zodoende heb je een goed beeld van de ruimte in de tuin die je kunt inrichten.

Als echt hulp nodig heeft kunt u natuurlijk altijd bij een ontwerper aankloppen, die wellicht ook verfrissende tips heeft.

Een goed alternatief om zelf je tuin te ontwerpen is bijvoorbeeld een ontwerpprogramma zoals we hier voor u hebben gevonden.

MEUBELS EN GROEN

Bij de inrichting van een tuin komen meestal ook planten en bloemen voor. Je wil toch op een bepaalde manier genieten van de natuur. Zorg bij het inrichtnen met planten en bloemen voor een goede mix van vaste planten, kleurrijke bloemen en lage begroeing. Pas verder goed op dat je geen planten of bomen toepast die groter worden dan je op het eerste gezicht had ingesschat

Wat betreft tuinmeubelen kun je ook verschillende afwegingen maken die passen bij je eigen stijl. Wil je praktische meubels, hout, metaal, riet, kunsstof. En ga je voor loungen of een typische terassentuin. Wil je een vaste parasol? Of toch liever een beschut hoekje, verande of een complete complete tuinkamer!ONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • woning onderhouden

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over ONDERHOUD enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • gallery 2
 • MEER over tuin inrichten


NEEM CONTACT OP

Wilt u er als tuinontwerper ofhovenier er uitsprinngen op onze website? Zoals het voorbeeld hierboven? Neem dan contact gewoon met ons op voor een bijzondere vermelding op onze website, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Op het kaartje een overzicht van de vele partijen op het gebied van tuinontwerp. Hoe vind je hier nu de juiste in? Heeft u hulp of advies nodig met een keuze voor de beste professional in uw regio, of heeft u een andere vraag, neem dan gewoon even contact met ons op.

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS