email contact@innom.nl
Alles over kozijnen en Isolatieglas

Tips, voordelen en nadelen van het plaatsen van isolatieglas.

duurzaam advies KOZIJNEN EN GLAS

Kozijnen en glas gaan, mits goed onderhouden, lang mee. Hardhouten kozijnen gaan minimaal 40 jaar mee.

De belangrijkste reden dat kozijnen worden vervangen of gerepareerd is door het rotten van kozijnen door slecht onderhoud.

Zorg er dan ook voor dat u de staat van uw schilderwerk goed in de gaten houdt. Hou er hierbij rekening mee met om de 5 jaar het buitenschilderwerk opnieuw te laten doen. Zorg wel dat de kozijnen ook aan de binnenkant goed beschermd blijven.

Het kan ook voorkomen dat je kozijnen gaat vervangen omdat je bijvoorbeeld dubbel glas wil plaatsen om energie te besparen. In draaiende delen en soms de kozijnen kun je namelijk niet altijd zomaar dubbel glas plaatsen.


huisje ISOLATIEGLAS

Ook als uw kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn kan het alsnog rendabel zijn om isolatieglas (dubbel glas) toe te passen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw ramen beter te isoleren:

 • Voorzetramen
 • Gewoon dubbel glas
 • HR+ glas
 • HR++ glas

Dubbel glas bestaat in principe uit twee glasplaten met daartussen een spouw (ruimte). In deze spouw zit bij normaal dubbel glas droge lucht, en bij HR+ en HR++ is deze gevuld met een speciaal gas. Tussen de glasplaten bij HR+ en HR++ zit tevens een extra laagje (coating) die door het weerkaatsen van warmte extra isoleert.

Voorzetramen kunnen worden toegepast op plekken waar gewoon isolatieglas niet mogelijk is. Een voorbeeld hiervan is een glas in lood raam.


klussen TIPS DUBBEL GLAS

Hieronder een aantal tips of aandchtsputen bij isolatieglas

 • Toepassing van dubbel glas bij kleine glasoppervlaktes is relatief vaak te duur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een doucheraampje.
 • Vraag bij leveranciers naar de verschillende opties en neem alle voor en nadelen vooraf goed door.
 • Bekijk (of laat bekijken) of uw kozijnen nog in goede staat zijn, en geschikt zijn voor aanpassing naar dubbel glas.
 • Let op de garanties bij zowel de plaatsing als de technische eigenschappen van het glas. Zorg ervoor dat garantie niet kan vervallen door mogelijke fouten bij de plaatsing.
 • Bij twijfel over uw glas kunt u met een vlammetje simpel testen of u daadwerkelijk HR+ of HR++ geleverd heeft gekregen. Als u met een aansteker op een korte afstand (15 cm) van het glas staat, zou u bij HR++ en HR+ vier vlammetjes gereflecteerd moeten zien, waarbij de tweede of derde door de coating een afwijkende kleur heeft.

 


VOORDELEN ISOLATIEGLAS

De belangrijkste voordelen van dudbbel glas:

isolatieglas

 • Toepassing van dubbel glas bespaart energie, en daarmee energiekosten. Dit loopt al snel op tot minimaal €300,- aan kosten voor een gemiddeld gezin.
 • De terugverdientijd van de kosten voor het glas is vaak zo gunstig dat een vervanging al snel rendabel is.
 • Door dubbel glas is er minder kou bij het glas aanwezig en tocht waarneembaar, waardoor de gevoelstemperatuur in de woning hoger is, en de thermostaat ietsjes lager zou kunnen.
 • Bij de toepassing van isolerend glas beperk je geluidsoverlast meer dan bij enkel glas.

NADELEN ISOLATIEGLAS

Een aantal nadelen of aandachtpunten:

 • Hoewel het over langere tijd meestal een rendabele investering is, moet u wel vooraf investeren. De terugverdientijd ligt grofweg tussen de 7 en 10 jaar, afhankelijk van de situatie.
 • Door de hoge isolerende werking van HR++ glas kan het voorkomen dat er condens op de buitenzijde van het glas ontstaat. Hoewel deze condens in de ochtend meestal snel verdwenen is, kan dit eventueel in sommige gevallen storend zijn. Laat u hierover vooraf goed informeren door de leverancier.
 • Bij toepassing van, met name, HR++ glas kan het voorkomen dat er condensvorming op de binnenzijde van buitenmuren ontstaat. Dit komt dan voornamelijk voor bij ongeïsoleerde buitenmuren, en kunt u tevens voorkomen door voldoende te ventileren.
 • Let bij het toepassen van HR+ en HR++ op het verschil in lichtinval ten opzichte van andere glasoppervlaktes. Het kan zijn dat er licht verschil zichtbaar is als er glas van verschillende soorten naast of boven elkaar worden gebruikt.


ONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • woning onderhouden

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over ONDERHOUD enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • gallery 2
 • MEER berichten en BLOGS


NEEM CONTACT OP

Heeft u als service- onderhouds- of klusbedrijf op het gebied van isolatieglas interesse in een bijzondere vermelding op onze website,

neem contact op, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Hiernaast een aantal bedrijven op het gebied van glas en islotatieglas. Hoe vind je hier nu de juiste in? Heeft u hulp of advies nodig met een keuze voor de beste professional in uw regio, of heeft u een andere vraag, neem dan gewoon even contact met ons op.

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS