email contact@innom.nl
Kleuren en sferen door kleurcombinaties

Alles over het goed toepassen van kleuren in je woning.

duurzaam advies KELUR IN HUIS

Kleur is erg sfeerbepalend, ook in uw woning. Het goed omgaan met kleur, en het maken van de juiste kleurcombinaties kan helpen om het effect van kleur te benutten, zonder dat het te druk of onjuist overkomt in huis

Door kleuren toe te voegen aan de afwerking van uw ruimtes kunt u kamers langer, breder of hoger laten lijken. Lichte zijwanden en een donkerdere achterwand maken uw ruimte voor het oog bijvoorbeeld wat breder.

Ook de positionering van ruimtes heeft effect op de manier waarop kleur wordt ervaren. Zo geeft licht van de zuidkant warmere kleuren en van de noordkant koudere kleuren. Je kan hierbij dus bijvoorbeeld meer warmere kleuren aan de noordkant toepassen en vise versa.


wooninrichting KLEURENWIEL

Bij het toepasen van kleur in huis kunt u het beste uitgaan van een basiskleur en daar een 2e kleur en accentkleur bij zoeken.

Op het kleurenwiel hieronder zijn de hoofdkleuren weergegeven. Kies hieruit eerst de basis, en kijk daarna welke tint van de kleur je wil toepassen

kleurenwiel

Bovenstaande kleuren laten zich over het algemeen ook allemaal goed combineren met de neutrale kleuren van wit, grijs, zwart en de meeste bruintinten


klussen KLEURCOMBINATIES

Om kleuren goed bij elkaar te laten passen, zijn er veschillende mogelijkheden op basis van het kleurenwiel:

 • Monochromatisch - ook wel ton-sur-ton (toon op toon) is het gebruik van subtiele nuances van eenzelfde kleur. Dit kan wel wat saai worden zonder een contrastkleur.
 • Analoge kleuren - dit is het gebruik van de buurkleuren van een kleur. Dit geeft harmonie.
 • complementaire kleuren - dit zijn de tegenovergestelde kleuren op het kleurenwiel. Dit zijn de contrastkleuren die goed bij elkaar passen.
 • split complementaire kleuren - dit zijn de 2 kleuren naast de complementaire kleur aan de overkant van het kleurenwiel.
 • Drie toon kleuren - dit is het gebruik van de drie kleuren waar elk drie andere kleuren tussenzitten op het kleurenwiel.

Het gebruik van kleuren is vooral experimenteren vanuit een basiskleur. Daarnaast kun je ook neutrale kleuren daarbij goed mixen. Zoals wit, zwart, grijs en sommige bruintinten.


 


KLEUR EN EMOTIE

Kleuren hebben ffect op je gemoedstoestant, dus ook in je woning. Om een idee te geven van wat kleuren met je doen, hieronder een paar voorbeelden:

 • Oranje = warm / behaagelijk
 • Wit = fris, opwekkend
 • Geel = vrolijk
 • Rood = actief / stimulerend
 • Groen = rustgevend / natuurlijk

Bij het gebruik van kleuren in ruimtes in je woning kun je dus rekening houden met de sfeer die je wil oproepen.


MEUBELKLEUREN

Als je kleuren kiest voor je woning denk je in eerste instantie wellicht aan de wanden, vloer en andere vaste onderdelen van je huis. Maar let op dat je vooral met het irichten met meubels de combinaties en kleurbalans kunt maken die je graag wil

Met de tips over kleuren combinaties kun je rekening houden. Als voorbeeld kun je een groene basiskleur kiezen en die combineren met natuurlijke tinten zoals grijs, wit of bruin (bijvoorbeeld als vloer). En dan kun je, afhankelijk van je groentint, een complementaire kleur kiezen die hier tegenover staat in het kleurenwiel voor een accent effect. Bijvoorbeeld door een knalrode of oranje stoel toe te voegen.ONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • woning onderhouden

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over ONDERHOUD enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • HOE GEBRUIK JE HET KLEURENWIEL


NEEM CONTACT OP

Wilt u als specialist op het gebied van kleur en kleuradvies er echt uitsprinngen op onze website? Neem dan contact gewoon met ons op voor een bijzondere vermelding op onze website, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Hiernaast een aantal partijen die gespecialisserd zijn in keluradvies. Maar hoe vind je hier nu de juiste in? Heeft u hulp of advies nodig met een keuze voor de beste professional in uw regio, of heeft u een andere vraag, neem dan gewoon even contact met ons op.

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS